Lâna de poveste și 3 motive pentru care să o alegi

A fost o dată ca niciodată un început de toamnă care avea să schimbe complet viața unei femei. Tocmai devenise mamă si se bucura intens de mirosul toamnei amestecat cu mirosul de bebeluș mic.

În fiecare zi, înainte de a iesi cu bebelușul la plimbare, mama se întreba cum ar trebui să îmbrace micuța. Știa că un bebeluș nu își poate regla singur temperatura corpului. Din cauza imaturității termice, în primele luni de viață bebelușul întâmpină dificultăți în a regla temperatura bazală, din acest motiv este sensibil la variații termice, fie rece fie cald.

De aceea era necesar ca la fiecare plimbare să aleagă haine confortabile care să asigure protecție termică. Uneori părea o misiune imposibilă și mereu își facea griji că poate alegerile pe care le facea nu erau potrivite.

Într-o zi, când micuța avea aproximativ 3 luni, tânara mamă a descoperit hainele din materiale naturale și lucrurile s-au schimbat: alegerea hainelor potrivite a devenit mai ușoară, iar grijile legate de asta au început să apară tot mai rar.

Imagine de congerdesign de la Pixabay 

Tânăra mamă de mai sus sunt eu și aceasta este povestea noastră: o poveste de chimie instantă între mine, fiicele mele și hainele din materiale naturale.

Ne plac plimbarile lungi, Ava e obisnuită să ne plimbăm înca de cand s-a nascut. Obișnuiam să o pun în wrap – îmi aduc cu drag aminte de primul nostru wrap elastic rosu, prietenul nostru în lungile noastre plimbări pe străzi micuțe sau parcuri. Când am descoperit hainele din  lână merinos, plimbările noastre au devenit mai lungi, iar eu mai relaxata, aveam hainele potrivite!

Povestea a continuat și cand s-a nascut Anya, cel de-al doilea copil. Născută în noiembrie, din nou am ales hainele din lână merinos, mai ales că petreceam deja mult timp afara cu Ava și aveam nevoie de protectie termică pentru amândouă.

Dar ce e lâna merinos?

Lâna merinos este o fibră naturală, care crește pe oile merinos.

Structura complexă este formată, în mare parte din moleculele de proteină care se întrepatrund, cunoscute sub numele de kreatină.

Lâna de oaie merinos este respirabilă vara, călduroasă iarna, confortabilă și fina indiferent de anotimp.

Un mare atu îl reprezintă protecția împotriva radiațiilor ultraviolete oferită în mod natural, faptul că dezvoltă foarte greu mirosuri neplacute și că este prietenoasă cu mediul inconjurator.

Hainele din lână merinos reglează temperatura corpului

Când afară este frig, firele de lână se încrețesc și se îndoaie, reținând aer în fibrele lor, formând astfel un strat protector, iar când afară este cald, firele de lana merinos transportă transpirația rapid departe de piele, ajutând la menținerea pielii uscate.

In plus, țin de cald inclusiv atunci când sunt umede.

Hainele din lana merinos tin murdaria deoparte.

Fiicelor mele le place să descopere lucruri noi atunci când suntem afara, ca tuturor copiilor. Preferă să se așeze pe trotuar să construiască o casută pentru furnici, în fața blocului desenează cu creta, uneori pe haine, alteori pe asfalt,în parc se pun în genunchi ca să adune frunze sau să vadă mai de aproape gândăceii.

De aceea, hainele din lână merinos nu sunt perfecte doar pentru nou născuți.

Sunt ideale și pentru bebelușii curiosi, care încep să cunoască lumea, pentru copiii care se așază în noroi, pentru cei cărora le place să se așeze pe jos atunci când se joacă afară, pentru copiii cărora le place să facă prăjituri din pământ sau castele de nisip în parc.

De ce? Pentru că hainele din lână merinos țin murdăria deoparte.

Fibra din lână ține la distantă murdăria și apa, aceasta nefiind absorbită în material – ea rămane la suprafață fiind ușor de îndepărtat. Noroiul se poate scutura cu ușurință de pe o haină din lână, fără să fie nevoie ca aceasta să fie spalată în întregime

In plus, hainele din lana merinos sunt antibacteriene, antifungice si  elastice – astfel, copilul se poate juca in voie  fara sa-i fie limitate miscarile datorita elasticitatii ridicate conferita in mod natural de structura firului de lana merinos.

Hainele din lână merinos nu sunt doar prietenoase cu pielea, ci și cu mediul inconjurator.

Acestea sunt 100% biodegradabile, provenind dintr-o sursă regenerabilă și naturală.

De-a lungul călătoriei noastre în lumea fibrelor naturale, am avut sprijin din partea grupului Alpaca Lovers & Much More, un grup pe Facebook cu peste 10.000 de membri, membrii empatici de la care am învățat foarte multe de-a lungul timpului.

Imagine pictata de Lavinia Blaj – LovePaint pentru cover-ul grupului Alpaca Lovers & Much More

Per total, acestea sunt motivele care m-au convins că hainele din lână merinos sunt o alegere sanatoasă pentru mine și copiii mei și reprezintă motivul pentru care am ales ca acestea să fie prezente în Lumea Hocus Pocus.

Bineînteles, am fost foarte atentă la brandul care urma să facă parte din Lumea Hocus Pocus, și am ales hainele create în Romania, de către Mirela Iordache. Prima mea interacțiune cu Mirela a fost într-o primăvară, când am rugat-o să îmi creeze o pălărie din in. Am descoperit un profesionist, o femeie atentă la detalii, orientată către nevoile clientului. Mirela, mamă a 3 copii, creează din pasiune haine din material naturale, ușoare și aerisite, modele și culori pe placul celor mici, de la cagule, căciuli, la colanți, jachete, pijamale.

“In ultimul timp, parca am uitat cu totii ca scopul hainelor este de a ne proteja si de a ne oferi cat mai mult confort astfel ca se cumpara si se arunca cantitati uriase de haine pentru a caror productie se consuma resurse uriase” – Mirela Iordache.

Regasiti pe site o parte din modele create de ea.

Brandul Mirela Ior il gasiti pe www.mirelaior.ro, pe pagina de facebook Atelier Mirela Ior si pe grupul de facebook Mirela Ior Wool.

Sursa text www.mirelaior.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri si alte date pentru a oferi, a mentine si a imbunatati experienta ta pe website. Daca accepti cookie-urile, vom personaliza continutul si anunturile pe care le vei vedea, in functie de activitatea ta pe websiteul nostru.