Educatia prin joc (sau cum s-a nascut Lumea Hocus Pocus)

Educatia copilului reprezinta un proces complex si este esentiala pentru formarea unui adult echilibrat. E un aspect care cred ca ar trebui tratat cu respect si cu atentie la nevoile copilului.

Jocul reprezinta o forma de comunicare pentru copii, o modalitate naturala prin care isi exprima emotiile si gandurile, felul in care percep si inteleg lumea.

Exista o legatura puternica intre educatie si joc, legatura ce poate fi formata cu o baza solida inca din primii ani de viata. E nevoie de atentie din partea adultului la nevoile copilului, la particularitarile de varsta si aptitudini ale acestuia. 

Din pozitia de observator, adultul are rolul de a pune la dispozitie resurse necesare dezvoltarii, de a se informa cu privire la jucariile/jocurile potrivite pentru copil. Este important ca acestea sa fie alese cu atentie, cu accent pe calitate si nu cantitate, sa fie sigure si menite sa ajute in procesul de invatare.

Copilul isi va petrece timpul numai in activitati de care este intr-adevar interesat, iar motivitatia acumularii anumitor abilitati si cunostinte ca fi ghidata doar de interes.

‘’Nu ne putem imagina copilaria fara rasetele si jocurile sale. Sufletul si inteligenta devin mari prin joc. Despre copil nu se poate spune ca el creste si atat; trebuie sa spunem ca el se dezvolta prin joc’’

Jean Chateau

Avand la baza aceste principii, am creat Lumea Hocus Pocus, pentru a veni in sprijinul tau cu jucarii potrivite pentru copilul tau curios, jucariii si jocuri care pun accent pe activitatea creatoare a copilului, pe imaginatie. Am cautat jucarii care sa ofere o diversitate de stimuli, provocand imaginatia si vointa copilului intr-un mod sanatos si durabil.

Cand am ales producatorii din portofoliul nostru, am luat in calcul urmatoarele aspecte:

  • Dezvoltarea fizica, prin jucarii care antreneaza motricitatea fina, coordonarea mana-ochi, perceptia vizuala, abilitatea auditiva si simtul tactil.
  • Dezvoltarea intelectuala si a limbajului, prin jucarii care stimuleaza creativitatea, gandirea logica, capacitatea de memorare, explorarea, comunicarea, relatia de tip cauza-efect.
  • Dezvoltarea emotionala prin jocuri care stimuleaza imaginatia, identificarea emotiilor, si socializarea.

Pentru ca Lumea Hocus Pocus reprezinta convingerea ca putem evolua impreuna prin educatie, cunoastere si valorificarea maxima a resurselor.

Acest website foloseste cookie-uri si alte date pentru a oferi, a mentine si a imbunatati experienta ta pe website. Daca accepti cookie-urile, vom personaliza continutul si anunturile pe care le vei vedea, in functie de activitatea ta pe websiteul nostru.