Dezvoltarea bebelușului 4-6 luni (sau cum joaca devine treabă serioasă)!

Cum e cum un bebeluș de 4-6 luni?

Recunosc, fetele mele au mai crescut și am cam uitat!

Îmi aduc aminte totuși, că erau foarte prezente, joaca începuse să devină serioasă.

Oh, și cate variante de jucării erau disponibile prin magazine! Mă ingrijora totuși că bagau totul in gură! Până la urmă, așa cunosteau lumea. Gustau tot! Și cum diversificarea nu începuse încă, jucariile rămâneau preferatele lor.

La această vârstă, copilul începe să aibă un control mai bun asupra mâinilor, unii copii chiar încep să mute obiectele dintr-o mână în alta și când o scapă din mână, o caută cu privirea timp de cateva secunde. Jocurile de acțiune-reacțiune devin distractive, iar pentru copil e foarte interesant să participe la jocurile inițiate de parinte, e interesat de ceea ce se intamplă în jurul lui, mimeaza expresii faciale, râde si chicotește.

Îmi mai aduc aminte că jucam cu fetele jocuri și activităti care încurajau motricitatea și dexteritatea, dezvoltarea senzorială, coordonarea mână-ochi. De mare succes, au fost jucăriile micute, pe care le puteau ține în mânute și care scoteau diverse sunete. Dacă erau și colorate, cu atât mai bine.Culorile intense, primare le atrăgeau atenția.

Sursa:www.plantoys.com

Iată cum te poți juca și tu cu bebelușul tău:

  • Joacă ‘’cucu-bau’’. Pe langă faptul că pe cel mic îl amuză sunetul, îl face și să înțeleagă conceptul de apariție/dispariție. Acest joc îti va fi de folos și la vârste mai mari, dacă va apărea anxietatea de separare.
  • Rostogolește o minge sau împinge un obiect înainte-înapoi pe podea, înspre și dinspre copil. În plus, stai în spatele bebelușului, apăsand ușor cu mâinile pe piciorușele lui. Copilul va încerca să înainteze, să încerce să prindă jucăria. Jocul are rolul de a stimula motricitatea, coordonarea mana-ochi.
  • Citește-i și arăta-i cărti colorate (nu cu foarte multe culori).
  • Plimbați-vă cât mai mult în aer liber (încercați să evitați zonele aglomerate în această perioadă) ; lasă-l să atingă scoarța copacilor, frunzele. Culorile toamnei sunt minunate și sunt sursă excelentă de explorare și cunoaștere. Îmbrăcați adecvat, puteți petrece o întreagă după amiază afara.

Asigură-te că jucăriile folosite sunt din materiale de calitate și nu prezintă risc de inghițire a parților componente.

Îți recomand jucăriile din lemn, vopsite cu vopseluri non toxice și pe bază de apă.

Zornăitoarea din imaginea de mai jos este confectionată din lemn de anin si arțar, vopseluri și uleiuri non toxice pe bază de plante. În plus, poate fi folosită și în perioada erupțiilor dentare pentru  a ușura disconfortul cauzat de apariția dinților de lapte.

Zornăitoarea și alte jucării potrivite pentru copii de 4-6 luni le puteți găsi aici

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri si alte date pentru a oferi, a mentine si a imbunatati experienta ta pe website. Daca accepti cookie-urile, vom personaliza continutul si anunturile pe care le vei vedea, in functie de activitatea ta pe websiteul nostru.