De ce să alegi jucăriile din lemn pentru copilul tău?(partea 1)

Dintotdeaua mi-au plăcut jucăriile de lemn. Simplitatea lor, felul în care încurajează joaca și imaginația. După părerea mea, sunt printre cele mai frumoase și durabile jucării..

Când devenim parinți, suntem copleșiți de multitudinea de jucării disponibile pe piață. Ideal, jucăriile ar trebui să fie sigure pentru cei mici, accesibile și să ajute la dezvoltarea abilităților fizice si mentale ale copilului.

Ne dorim jucării durabile, care să reziste pentru ca cei mici să le poată folosi timp îndelungat, dar în același timp să fie sigure și prietenoase cu mediul înconjurător.

După îndelungi căutări, am descoperit beneficiile jucăriilor de lemn și am decis că acestea sunt cea mai bună opțiune pentru fiicele mele.

Îți prezint mai jos beneficiile acestora, urmând ca în cea de-a doua parte a acestui articol să iți povestesc despre impactul acestor jucării pentru dezvoltarea fizică și emoțională a copilului tău.

Jucăriile din lemn sunt durabile și sigure

Cred că suntem cu toții de acord că cei mici nu sunt tocmai blânzi cu jucăriile lor. Deseori le trântesc sau se urcă pe ele. Pe când o jucărie de plastic se strică destul de repede în asemenea condiții, jucăriile de lemn sunt rezistente în timp.

Jucăriile din plastic sau metal conțin substanțe care pot fi periculoase pentru cei mici, cum ar fi vopseluri toxice, BPA sau ftalați. Jucăriile din lemn sunt organice, biodegradabile,  non-toxice si antibacteriene în mod natural. În plus, acestea sunt vopsite cu vopseluri pe bază de apă.

Jucăriile de lemn cresc în același timp cu cei mici

Jucăriile din lemn de calitate sunt într-adevar mai putin accesibile ca preț la prima vedere, dar atunci când alegi să învestești in jucării de lemn pentru educația copilului tău, investești în ceva durabil și versatil care crește impreună cu acesta. Pe când pe bebeluși îî ajută la dezvoltarea motricității și a dexteritatii, pe copii mai mici îi ajută în primele jocuri de rol, dezvoltarea imaginației și a creativității.

Pe copiii mai mari îi poate ajuta să dezvolte jocuri mai complexe, să le integreze în învățarea unor noțiuni matematice și de fizică sau pentru rezolvarea problemelor.

Pe măsură ce copilul crește și cresc si abilitățile fizice și mentale, crește și multitudinea de variante în care pot fi folosite jucăriile de lemn.

Jucăriile din lemn sunt mai ieftine

Deși aparent sunt mai scumpe, durata de viața a jucăriilor de lemn este semnificativ mai mare decat a jucăriilor din plastic. În loc să trebuiască sa cumperi frecvent aceeași sau altă jucărie de plastic tocmai pentru ca se strică foarte repede, o jucărie de lemn poate fi folosită ani multi fără să se strice.

Jucăriile din lemn sunt așadar, recilabile si sustenabile.

Jucăriile din lemn distrag atenția mai puțin

Despre faptul că jucăriile din lemn sunt sigure, durabile și prietenoase cu mediul, ti-am spus deja. În acelasi timp, ele sunt și prietenoase prin faptul ca nu fac zgomot :). Lipsa zgomotului permite copiilor să se concentreze în timpul jocului și te ajută pe tine oferindu-și câteva momente de liniște. Timp în care tu te poți bucura de vocea copilului tău sau râsul acestuia în timp ce interactionează cu jucăriile de lemn.

Cum  poți avea grijă de jucăriile de lemn?

Lemnul este un material natural, ecologic, plăcut la atingere, însă pentru a aduce bucurie copilului tău mai mult timp, este necesară îngrijirea jucăriilor.

  • Lemnul se poate zgâria ușor sau se poate deteriora din cauza umezelii care ajunge în porii acestuia.
  • Se recomandă păstrarea jucăriilor din lemn in locuri ferrite de umezeală sau de razele soarelui

Pe www.lumeahocuspocus.com găsești recomandările noastre în materie de jucării de lemn premium, de la jucării Grimm’s, prelucrate manual in Germania si vopsite cu vopseluri pe bază de apă, la jucării PlanToys din lemnul arborelui de cauciuc produse in Thailanda sau jucării din lemn produse în Republica Moldova, jucării care încurajează joaca și imaginația, prin simplitatea si durabilitatea lor.

One thought on “De ce să alegi jucăriile din lemn pentru copilul tău?(partea 1)

  1. Pingback: De ce să alegi jucăriile din lemn pentru copilul tău?(partea a 2a) | Lumea Hocus Pocus

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri si alte date pentru a oferi, a mentine si a imbunatati experienta ta pe website. Daca accepti cookie-urile, vom personaliza continutul si anunturile pe care le vei vedea, in functie de activitatea ta pe websiteul nostru.