Beneficiile unei seri de jocuri în familie

Îți place să participi la jocuri de societate alături de copilul tău sau te gândeşti cu groază la rugămințile insistente de a mai face încă un joc? Beneficiile unei seri de jocuri în familie sunt numeroase, atât pentru copilul tău, cât şi pentru toată familia. Pentru acest lucru, alege cele mai bune jocuri pentru toată familia sau cele mai bune jocuri în 2.

Copiii pot învăța abilități importante prin joc, care sunt cruciale pentru succesul la școală. Boardgames și jocurile de cărți sau zaruri favorizează înţelegerea numerelor de către cei mici, iar jocurile care consolidează abilitățile sociale, verbale, matematice, motorii, ascultarea și citirea sunt benefice pentru un copil de orice vârstă.

Creează conversație

Uneori, viața poate să fie un pic dificilă și adevărul este că există o perioadă în viața copiilor în care ar prefera să vorbească cu oricine altcineva decât cu părinţii. Nu este un scenariu neobișnuit, dar nu trebuie să fie o normă în gospodăria ta. Începând o seară de jocuri în familie, aceasta poate ajuta la distrugerea oricărei bariere de comunicare.

Jocurile creează un loc sigur în care copiii pot pune întrebări despre lucruri și experiențe pe care nu le înțeleg. Acest lucru poate creşte stima de sine și inteligența emoțională (empatia).

Spirit de competiţie şi Fairplay

Nu este ușor să îi înveți pe copiii dezamăgiți să fie amabili atunci când au pierdut sau pe câștigători să nu se bucure ostentativ. Dar această lecție este una importantă pe care nu o vor învăța pe terenul de fotbal.

Am fost uimită să descopăr cât de supărați pot să fie unii copii atunci când pierd un joc. Dar mi-am dat seama că acesta este un motiv în plus pentru care sunt necesare serile de jocuri în familie. Este mult mai bine să învețe această lecție acum când sunt tineri şi înconjuraţi de familie!

Fără telefon şi calculator

O vorbă populară spune că tot ce este prea mult strică. Nu este nimic în neregulă cu puțin timp petrecut la televizor sau cu jocuri pe calculator, telefon sau tabletă pentru copii sau pentru adulți, dar prea mult nu este benefic.

Seara de jocuri în familie este o modalitate excelentă de a determina pe toată lumea să oprească aparatele electronice. Nu vor comenta atunci când întreaga familie se joacă împreună. Cu timpul, copiii își vor da seama că există multă distracție şi dincolo de ecranele dispozitivelor electronice!

Distracţie

Când eram mică, familia mea organiza seara de jocuri o dată la două săptămâni. Uneori puteam să fim prea competitivi, dar am amintiri minunate din acele vremuri nemaipomenite.

Este o mare oportunitate de a crea o tradiţie de familie. În această eră a tehnologiei, unii copii pot să fie puțin reticenți. Acest lucru se întâmplă doar pentru că încă nu au nici o idee cât de multă distracție poate să urmeze!

Concluzie

Şi ghici ce? Jocurile de societate sunt benefice și pentru sănătatea ta ca adult. Jocul cu familia ta duce la râs, ceea ce crește endorfinele și nivelul tău de fericire. Acest lucru ajută, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea stresului.

Deci ce mai aștepți? Profită acum de beneficiile unei seri de jocuri în familie! Adună-ţi familia, așezați-vă și relaxați-vă în timp ce petreceți timp de calitate împreună.

One thought on “Beneficiile unei seri de jocuri în familie

  1. Pingback: 25+ idei de activități de vară! | Lumea Hocus Pocus

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri si alte date pentru a oferi, a mentine si a imbunatati experienta ta pe website. Daca accepti cookie-urile, vom personaliza continutul si anunturile pe care le vei vedea, in functie de activitatea ta pe websiteul nostru.